04 Mart 2007

Büyükanne ve Büyükbaba'dan

Bir bahar günü geldin minik kuş, Defnecik. Ailemizi sevince boğdun. Bir yılımızı seni koklayarak, severek, özleyerek, gazını çıkartıp rahatlatarak, oynayarak geçirdik. Şimdi de bir yaşını doldurdun. Yeni yaşını içtenlikle kutluyoruz ve seni doya doya öpüyoruz.

Minik ayaklarınla pat pat sesler çıkartarak yürümeye uğraşıyormuşsun. Senin her yeni davranışının, her yeni dişinin sevincini birlikte yaşıyoruz, üstelik de özleyerek. Kucağımızdan hiç bırakmadan, seni koklayarak iç içe olmak hayalini kurarak özlem gideriyoruz.

Ayşin babaannen ile Özcan büyükbaban

Bu da Alev Abla`ndan


03 Mart 2007

İYİKİ DOĞDUN DEFNE

Kuzuların kuzusu benim minicik bebişim su gibi akan zamanın eşliğinde su perisi gibi bir güzellikle ve sevimlilikle ilk yaşını geride bıraktı. Tüm zamanların ilk Mart'ından daha mutlu bir gündü bizim için bu 1 Mart geçen seneki doğum zamanından sonra. Görkem'i bilmem ama gözümde hala bebek olan küçük kızım 1 Mart sabahından itibaren benim gözümde bir büyüdü bir serpildi anlatamam. Zaten her sabah olduğu gibi çok aydınlık bir gülüşle uyandı o sabah ta , pırıl pırıl gözleri, ışıl ışıl bakışları ile güzel günümüze güzellik kattı, mutluluğumuzu kat kat arttırdı.

Defnoşum hayatımıza katılman bize öyle çok artı kattı anlatamam. Seninle beraber kalabalık bir aile olmanın güzelliğini öğrendik, bebek büyütmenin zorluklarını tecrübelerimizle kolayca aşıp anne babalığın asıl keyifli yanını seninle yaşadık, ablanla olan dialoğunun gelişimini izledik, iki kardeşin daha şimdiden nasıl farklı olabileceğini sayende gözlemledik, en önemlisi de bir çocuğunu çok severken öbürünü de nasıl aynı şekilde çok sevebileceğini anladık. Hayatımıza girdiğin gün bizi sonsuza dek değiştirdin sen.

Şimdi büyüdüğünde, bunları okuyabilecek zamana geldiğinde, bu satırların arasında eee hani benim doğum günü partim yok muydu diye dolaşacaksın muhtemelen. Elbette bir ilk yaş partin oldu güzel kızım elbette. Yeni yaşam yerimiz Dubai'de yeni arkadaşlarımızın da katılımıyla sana küçük bir parti yaptık kuzum. Partinin detaylarını babanın kamerasıyla çektiklerinden izleyebilirsin diyeceğim ama fazla uzun olacak sanma. Çünkü pili bitiverdi kameranın tam da partinin ortasında. Daha çok doğum günleri kutlayacağız beraber, çok anılar biriktireceğiz bu günlere dair bundan da endişe duyma.

Evet küçük bir parti verdik bizi bugünde yalnız bırakmayan arkadaşlarımızla. Ailelerimizden uzaktaydık ama sıcacık insanların içinde, sıcak bir ülkede aile sıcaklığımızla ısınıverdik bu Martın ilk Cumasında. Bol bol sohpet ettik, yedik içtik, Defnoşcuğum senin partinin hakkını fazlasıyla verdik. Ama sen de keyifliydin doğrusu, günün prensesi olarak (aman Ezgi duymasın) etrafına gülücükler saçtın, zaman zaman da şaşkın şaşkın baktın. Ama şunu da itiraf etmeliyim ki ablan da ayrı bir prensesti senin bu mutlu gününde o özel zerafetiyle.

Şimdi neden iki doğum günü pastası vardı diyorsanız sizin iki çocuğunuz yok herhalde ya da günleri gerilerde bıraktınız derim ben de size. Genelleme yapmak doğru olmasa da anne evde Defne'ye hediye olarak doğum günü pastası yapacakta öbür prenses istemeyecek. Hem de daha 20 gün önce onun doğum gününü de böyle kutlamış olsakta. Olsun varsın mutfakta fazladan üç beş saat geçirilsin. O da mutlu olsun bu günü kıskançlıkla değilde mutlulukla anımsasın.

Bir de güzel mi güzel hediyelerimiz vardı. O güzel giysileri giydirmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Oyuncakları derseniz zaten oracıkta bile oynamaya başlamışlardı. Tüm konuklarımızdan özür dileyerek belirtiyorumki o gün Defnoya verilen ve verilebilecek olan en güzel hediyeyi yanda görüyorsunuz. Tamamen ablasının bizim bile haberimiz olmadan özenle yapıp buzdolabının üstünde sakladığı bunu Defneye hediye yaptığım dediği resim beni çok etkiledi. Kardeşini böylesine düşünmesi bence çok çok özeldi. Bir de teyzemizin bize ilkyaş hediyesi o duygu yüklü yazı var ki onu da çok çok özel bir yere hatta ilk yaşının ilk yazısı olarak aşağıya koyduk bile. Sağol Elifcim,sağol teyzecim.

Hediye demişken birde bu pasta benden küçük kızıma bir demet çiçek, bir kalp dolusu sevgi, bir dilim tat olarak olarak ihtaf edildi. İyiki doğdun küçük kız, iyi ki girdin yaşamımıza. Seni seviyoruz.

İLK YAŞ ( Teyzeden )

DEFNE’ye;

Hiç aklımıza gelmezdi aslında 1 Mart tarihinin ne güzel bir gün olduğu. 1 Mart ın bizler için bir anlam ifade edeceği..

Bahar mevsiminin ilk günüüü…. Daldaki patlayan ilk çiçek… Havada parlayan güneş… Bahar çoşkusu , çiçek kokusu.. Defne kokusuuu….. Hoş geldin aramıza Defne kuzusu…

Minik Ezgi’yi birden büyüten onu ablaya dönüştürüveren kardeş. Hoş geldin… Ablana armağan olarak mı gönderildin.. Beraberinde baharıda mı getirdin . Ne iyi ettin.

Hoş geldin Defnem.. hoş buldun kuzum… İyki doğdunnnn … Her yıl baharla birlikte kutlanacak doğumun….

Seni ve ablanı çoookkkk seviyorum…..

Can’lı Teyzen