08 Eylül 2007

İnci Dişler

Sizce bu tatlişkonun elineden hep ağzında??Evet bu bebekler/çocuklar hakkında biraz birşeyler bilen herkesin kolaylıkla yanıtlayacağı bir soru. Bu resimlerin çekilmesinin üstünden yaklaşık 2 ay geçti ve onun o minik ağzındaki minik incilerin adedi de arttı. Ama ne ben ne de Jane sayılarını doğru olarak tespit edemiyoruz. Ağzını açıpta baktırmıyor kerata. Parmağımızla yoklayalım dersek ısırılan bir parmakla ve can acısıyla kalakalıyoruz ortada. O yüzden kahkahalarla güldüğü anlarda neşesine odaklanmaktansa hazır ağzı açılmış diye dişleri saymaya uğraşıyoruz. Ama bu güne kadar o ağzı hepsini sayacak kadar uzun süre açık tutamadık. Yaptığımız zorlu araştırmalar sonucunda kolaylıkla sayabildiğimiz ön dişlerinden başka arka azılarında bir kısmının geldiğini söyleyebiliriz.

Diş demişken Defne de çok sancılı diş ağrılı geceler yaşamadık. Ama zamanında Besa'dan duyduğum ve o zamanında bahsetmese asla ilişki kurmayacağım ve de komik bulduğum bir şeyi yaşıyoruz diş dönemlerinde. Tecrübelerimiz bize gösterdi ki, Defne ne zaman durmadan kaka yapsa, her bezi kakalı çıksa, diş çıkardığı tarafımızdan tescil ediliyor. Bir bilen varsa aradaki ilişkiyi bana da anlatsın ya. Yani özetle biz yeni dişi hep kakalı bezlerle karşılıyoruz. Boklu Defne'nin inci dişleri.

6 yorum:

denizanasi dedi ki...

"Boklu Defne'nin inci dişleri".. bayıldım :) biz de oyleydik. şu an 34 aylık inci dişlerin hepsi cıktı ama boklara hala devam :)

ilkays dedi ki...

Merhaba..
Benim kızım da 6 aylık ve üç aydır diş çıkartma sürecini yaşıyoruz.
Son birkaç haftaya kadar her 2 saatte bir önlük değiştiriyorduk akan salyalardan. Birden tık diye kesildi.
Sanırım artık yutmayı tercih ediyoruz :)
Bu arada,bir süredir blogunu takip ediyorum biz de yeni blogculardanız, bekleriz :)

Adsız dedi ki...

merhaba.
Çok tatlı kızı(ları)nız var Maşallah..Ama özledik biz onların yeni maceralarını.
Defne ve Ezgi'nin yeni resimlerini merakla bekliyoruz :) öptüm annesi onları kocaman...

Adsız dedi ki...

merhabalar daha önceden ezginin sitesini zevkle takip ediyordum.ama son zamanlarda giremiyorum çalışmamı nedenini merak ediyorum??????

Adsız dedi ki...

merhabalar daha önceden ezginin sitesini zevkle takip ediyordum.ama son zamanlarda giremiyorum çalışmamı nedenini merak ediyorum??????

İlker Ergin dedi ki...

aman allahım ne güzel kuzular böyle.bir erkek çocuk annesi olarak çok kıskandım vallah.allah nazardan saklasın.maaşallah.sizede allah bağışlasın.sevgiler.