19 Aralık 2006

Küçük Kuzu Hasta

Benim küçük meleğim nazarlara mı geldi acaba diyerek nazar boncuğumuzu şöyle peşinen yerleştiriyorum. Aslında bu güne kadar doğru ya da yanlış Defne de hiç nazar boncuğu kullanmamış biri olarak bu kadar hastalıklardan sonra bir de bunu deneyeyim bari dedim. İnsallah kısa zamanda iyileşir kuzum.
Ne olduğuna gelince. uzunca bir süredir minik hanımla ilgili bir şey yazamadım. Hem çalışmaya başladım hem Türkiye'den misafirlerimiz vardı hem de kısa aralılıklı iki hastalıkla uğraştık. Hatta ikincisi hala devam ediyor. İlkinde 3 gün süren ateşten sonra doktora gittik ve boğaz enfeksiyonu geçirdiğini öğrendik. Halbuki biz o ateşi 5. dişin gelişine bağlamıştık (bu arada 4. dişin gelişini de haber vermeyi atlamışız baksanıza. Şimdi kocaman oldu o dişte). Hah tam düzeldi falan derken bu seferde geçen hafta başlayan bir iştahsızlık can sıkıcı oldu ama gene faturayı dişe çıkarttık. Derken Cuma günü Barney Show'un da olduğu bir anne-çocuk fuarına gitmiştik ki o gün Defnoş çok kötü bir şekilde her yere kustu. Öyle kalabalık bir fuarda yaşanan bu kabusu şimdi bile hatırlamak istemiyorum. Ondan başka ertesi gün ve nihayetinde 3. günde kusunca, yemesi sıfıra yaklaşıp bir de durum ishale dönmeye başlayınca hemen doktora koştuk tabi ki. Kakasını tahlil için bıraktık ve şüphelendiğimiz rota virüsü olmadığını anladık. Hangi virüs olduğunun anlaşılması için yapılacak test üç gün sürecekmiş. Sonuçta vücuttaki sıvı kaybından dolayı dehidratasyon olmaması için kaybettiği suyu geri almak amaçlı bir sıvı içecek verdi doktorumuz. Yani serumun içileni gibi bir şey. İçinde kaybedilen suyla birlikte giden mineralleri de vücuda kazandıran bir sürü şey var. Hem de bunu içtiği sürece bir şey yemese bile olabilirmiş. Hoş bu sıvıyı da beklenen kadar içmiyor ama hiç yoktan iyidir diyoruz. Bunun yanında iki gündür bir de yarım muz yiyiyor o kadar. Çok halsiz, keyifsiz, sürekli şikayet esleri çıkarıyor ve içimi dağlıyor. Bir an önce iyileşşsin de ben de buradan müjdesini vereyim kuzumun.
Hastalıksız Zamanlarımızdan

3 yorum:

Koyubeyaz dedi ki...

Bende Miminin sayfasindan sizi kesfettim ve cok memnun oldum. Benimde 9 aylik bir kizim var ve gecen iki haftayida ayni sizin hastaliginiz giibi hasta gecirdik. Bu bloglari bu yuzden cok seviyorum... gecmis olsun...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun küçük kuzuya.. Öyle tatlılar ki ikisi de. Hasta olunca içimizdeki duygunun tarifi ne zor değil mi, sanki midemizde bir taş, boğazımızda bir yumruk. Kalbimizi tırmalayan birşeyler ve geçmek bilmeyen bir zaman... ne bileyim işte, tarifi zor dedim ya.
Küçük kuzularımızın hiçbirine birşey olmasın, geçmiş olsun
Sevgiler
ipek

elif dedi ki...

blogunuzu yeni kesfettim masallah kızlarınız cok tatlı... Allah korusun hepinizi
sevgiler