09 Şubat 2008

Emziğimize Elveda

Bulun bakalım bu üç resim arasındaki ortak noktayı. Sevimli bir suratta, küçücük bir ağızda kocaman bir emzik yüzünün ortasında. Ama bunlar görüp göreceğiniz son emzikli resimleriniz. Artık biz hayatımızdan bu slikon zımbırtıyı çıkardık, attık. Hem de Ekim ayında yani neredeyse 4 aydır onsuz bir yaşama alıştık hızla. Bizim için zaten süper bir olay, yok yıka, taşı, bul, kaynat vesaire vesaire. Ama asıl büyük değişiklik Defne'nin yaşamında oldu elbette. Her sıkıldığında, özellikle de uykusu geldiğinde birlikte olmak istediği en yakın dostunu annesi ve bakıcısı Jane, alavere ve dalavere yaparak elinden aldılar. Hem de sancısız ve onu pek üzmeden. Şimdi işin sırrını açıklayacağım ama önce kızmla sonra da bu yöntemi başarıyla ikinci kez uyguladığım için kendimle gurur duyduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Bir adet artık ortadan yok olmasını istediğiniz emzik alınır. İtinayla diğer emzikler ortadan kaldırılır. SOnra bir makas yardımıyla emziğin ucundan azıcık kesilip, temizlenip istediği anda ufaklığın ağzına verilir, geçilip karşısına keyifle ne tepkiler vereceği izlenir. Defne çok şaşırdı, hiç hoşlanmadı önce ama dilini içine sokup oyun yapmayı keşfedince o şekilde emmeye devam etti. O günü geçirdikten sonra ister ertesi gün isterseniz bir kaç gün sonra o makas ve o emzik alınarak ikinci bir kesme operasyonu daha yapılır. Gene ucundan acık yani. Böylece bir kaç seferde emzik kısaltılarak pek de rahat emilemez hale getirilir. Tabi ki bu aşamada sürekli öff çek kötü olmuş, kak bu , piş bu gibi konuşmalarla onu çöpe atmanız gerektiğini anlatın, hatta kendinin atması için teşvik edin. Biz de Ezgi gidip kendiliğinden atmıştı çöpe. Defne ise kendisi kıyamadı atmaya ama bir hafta içinde zaten ağzında tutamadığı emzikği olmadan uyumalarına başladı, fırsattan istifade biz gönderdik onu da çöpe.










Heyecanlı hatta eğlenceli bir süreçti yaşadığımız ve zorlanmadan atlatabildiğimiz için hepimiz çok sevindik. Darısı tüm arzu duyanların başına.

11 yorum:

Koyubeyaz dedi ki...

Silikon gereclerden nefret eden ve bu harika dostundan nasil ayiracagini kara kara dusunen bir anne icin harika bir haber.. Bunu hemen denemeliyim tesekkurler....

Koyubeyaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AycA dedi ki...

süper bir taktik:)
emziği halletik diyelim memeyi nasıl halledeceğiz ?:( onu nası keseriz yahu.. .:))

Unknown dedi ki...

Ya bu ne biçim blok.En son güncelleme yapılalı aradan 2 ay geçmiş. Ya bu işi zamanında yapın yada bu işe hiç kalkışmayın.Belki size acımasızca konuşuyorum gibi gelebilir ama aslında objektif bakınca haklı olduğumu görürsünüz.Neyse herkese hayırlı günler dilerim.

Adsız dedi ki...

Yes undoubtedly, in some moments I can bruit about that I acquiesce in with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is even now a definitely as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with efflux of this beg www.google.com/ie?as_q=ultramon 2.5 2008 ?
I noticed the axiom you have in the offing not used. Or you functioning the dreary methods of promotion of the resource. I suffer with a week and do necheg

Ehe dedi ki...

bilmiyorum bu mesajı okurmusunuz (en son 2008 de yazmışsınız :))
ama bana tebessüm ettiren bir ortak noktamız var ..sizle de paylaşmak istedim...
adınızı bir blogda mesaj bölümünde gördüm..(benim adım da Nükhet) ne zaman mesaj yazdım,bu benmiyim diye tıkladım..ne göreyim kızınızın adı da defne (benim kızımın adı da Defne :))nadir rastlanacak bir tesadüf...:)
allah bağışlasın :))
sevgilerle

Nukhet dedi ki...

Merhaba Nukhet

Sen de bu mesajı okur musun bilmem ama, gercekten hoş bir tesadüf olmuş iki Nükhet ve iki Defne. Sevgıler

Unknown dedi ki...

Sevgili Nükhet Hanım merhaba,

Defne ile yaşadıklarınızı bloğunuzda paylaşıyor olmanız pek çok anne için yol gösterici. Ben de size bebeğinizin banyosu için faydalı bilgileri bulabileceğiniz bir site önermek istiyorum. www.ilkbanyokeyfi.com adresinde, bebeğinize banyo yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden, doğru su sıcaklık ayarına, bebekler için banyonun öneminden, banyo için gerekli malzemelere kadar bir çok önemli bilgiyi bulabilirsiniz.

Ayrıca siteyi ziyaret ettiğinizde bebeğinizin ilk banyo keyfi resimlerini yükleyip diğer katılımcılar ile paylaşabiliyorsunuz ve GROHE termostatik batarya almak için de hemen %15 indirim çeki alabiliyorsunuz. Bebeğinizi sağlık ve mutlulukla büyütmeniz dileği ile…

Sevgiler…

Adsız dedi ki...

Thanks for sharing your thoughts about viagra. Regards

Feel free to visit my webpage; auto loans bad credit
Review my blog how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit

Adsız dedi ki...

Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you
using for this website? I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had
issues with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Feel free to surf to my blog: buy a car with bad credit
Feel free to visit my blog post ; buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Adsız dedi ki...

Ѕіmіlar to the Ford Fieѕta
and the Honԁa Fіt, the new Focus іs dеfіnitelу fаr more sporty than the older moԁеls.

"Cruze is turning out to be a real success story," saiԁ Wауnе Вгannon, pгesiԁent and managіng ԁіrеctоr of Chеѵrolеt Euгoре.
The carѕ werе аll being shown at the local highsсhool.



Feel frеe to visit my ѕite: buy car bad credit
My website :: buy a car with bad credit ratings