09 Şubat 2008

Kısa Saçlar

İşlerin yoğunluğundan, hayatın koşturmacasından ipin ucu bir kere kaçtı mı bir daha yakalayabilene aşkolsun. Döndüm baktımda son bir kaç postuma Defne'nin Haziran ayında o upuzun saçlarına veda edişinden ve yeni halinden hiç bahsetmemişim. Çok saçlı doğdu Defne, üstelik genelde olan ve beklenen sonradan dökülme hali de hiç yaşanmadı. Upuzun saçlarıyla 8-9 aylı çocuğu orada burada görenler onun inanmazlardı henüz bir yaşında bile olmadığına. Eh haliyle biraz tombiş bir şeyde olunca o görüntüyü vermiyor değildi. Ama küçük çocukla, uzun saçlarla başetmek kolay iş değil, hele ki sıcak bir memlekette. Evde de saç düşmanı bir baba olup kestirin baskılarına sürekli maruz bırakırsa, ilk Türkiye'ye gidişimizde soluğu kuaförümüzde aldık. Ama ya ben tam anlatamadım ya da o anlayamadı, benim kuzumun saçlarını budayıverdi en kısasından. Böyle kısacık oğlan gibi bir tip kalakaldı. Ama moral bozmamak adına olsun olsun çok rahat eder tesellileriyle döndük eve. Saçlarına o gün kıyamayan ablanın, Defne'nin aldığı övgüler karşısında saçlarını kestirmek istemesi üzerine ertesi gün gene oradaydık. Ama bu sefer ilkinden tecrübeli ben kartal gibi çöktüm üzerlerine ve isteğimiz dışında kısaltılmasına derhal engel oldum.
Ama gerçekten de rahat ettik üzellikle banyo ve havuz seanslarından sonra. Ama gene de benim gönlüm galiba saçlarının uzun olmasından yana. Ama söylemedi demeyin üzerimizde benim saçlarım içinde olmak üzere yoğun bir baba baskısı var.

1 yorum:

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba,
defnenin resimlerini görünce kızımla olan benzirliğine çok şaşırdım. Blogumda kızımın resmi var bakmak isterseniz. Özellikle kısa saçlı hali. Aynı şekilde bende kestirmiştim bir kere.
allah bağışlasın çok tatlı kızlarınız var.